Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

24 October 2014

Sony Xperia C3

No comments:
Assalamualaikum..... Selamat Pagi...

Ingat tak saya ada review pasal phone (Yang Mana Satu) yang saya akan beli gantikan Samsung Galaxy SIII Mini saya tu....

So saya decide saya nak beli yang ini


Klik gambar untuk specifications


Saya beli online... Punya la lama nak dapat mungkin sebab pakai Credit Card 6months installment.. Kalau Bayar penuh mungkin sekejap je....

Review saya untuk phone ni....

1- Bateri dia... Tahan 1hari lebih... Maksud charge malam dan guna pagi sampai pagi esoknya masih tinggal 40-30% lagi... So tengahari esok baru charge tu pun saya akan charge bila bateri tinggal 14% ke bawah....

2- Kamera depan dan belakang ada flash... So nak selfie tengah malam buta tak risau dah sebab camera depan ada flash... Punya la terang flash sampai sakit mata...

3- Gambar... Meh saya tempek sikit... Saya tak edit pun just letak nama blog je...


Ini betul-betul lepas dapat phone ni...
Ini camera dari Samsung Galaxy SIII Mini...


Screenshot dari Sony Xperia C3


Gambar Tuan Rumah yang memang Gedempol...


Gambar makan-makan dekat Sama Sama Hotel Ekspress,KLIA 2


Gambar bersama Kak Dura yang akan ke US
29hb ni dia akan kesana selama 2tahun...
Ambaikan muka sembab dan berpura-pura senyum tapi sebenarnya tengah menahan nafas sebab hidung tersumbat...


Amacam ok tak gambar dia... Ni semua gambar belakang.... Gambar depan.... Jap nak selfie sat... ekekekeke...


Muka terkejut tetiba ada flash...hahahaha


Muka tanpa secalit make-up even bedak pun takde...
Yang ni takde flash ye...

4- Handphone ni sama macam android yang lain... Tak habis explore lagi sebenarnya... Tapi dah berjaya hilangkan tulisan auto spelling sebab kita tulis bahasa melayu tetiba jadi omputih punya spelling kalau kena dengan maksud nak disampaikan tu takpe ni jauh bebenor bezanya...

5- Lagu ok best juga dengar tapi saya jarang guna kat sini... Anak suka la... Cuma dekat insta video tu kalau nak buka je insta video saya kena kuatkan suara baru ada suara... Tiap kali buka kena tekan volume.. Tak tahu la nape... Mungkin ada lagi yang kena update software kot... Sebab hari pertama pakai tak boleh upload dekat insta gambar hilang terus... Bila dah update software baru la nampak gambar yang kita upload tu...

Takat ni tu je la yang saya boleh bagitahu.... Sebab tak berapa explore lagi.....

Wassalam

23 October 2014

Bila Family Mertua Nak Datang.....

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Inilah akibatnya bila badan tak sihat, badan jadi malas... Eh ko nak salahkan badan lak padahal memang pemalas... hahahaha.... Rumah dah macam tongkang pecah tu pun nasib baik saya ada kemas rumah sikit-sikit walaupun tak semenggah mana.... Dapur memang saya clearkan 2minggu lepas... Alihkan perabot ketepi sikit lagi bagi nampak luas sikit dapur & alhamdulillah bila mak mertua datang dia kata " haaa dah lapang dah sikit dapur" ekekekeke... Dia tak tahu aku yang menariknya tengah-tengah preggy ni... Hentam je la... Tapi masa buat semua tu bukan persediaan nak sambut mertua ke apa tapi persediaan nak pastikan sebelum bersalin rumah berkemas sebab nak kena tinggal 2bulan rumah lepas bersalin nanti... Mungkin husband je la yang akan balik mop lantai ke sapu sampah ke tak nak bagi berhabuk rumah.... Ye la kalau berhabuk rumah tak sesuai untuk baby pula...

So semalam mertua sampai dari Kedah..... Rumah time tu memang tengah kemas-mengemas lagi... Semalam saya buat sentuhan terakhir.... Kemas sikit-sikit bila tengah dengan bilik hujung... Bilik sendiri just pasang cadar baru dengan sarung bantal..... Yang lain tak sempat nak mengemas lagi..... Bilik sendiri pula yang bersepah... Sebab bilik hujung kitaorang buat stor sementara nak buatkan kabinet dapur.... So habis semua menda dalam bilik hujung masuk dalam bilik saya.... hentam je la janji diaorang selesa kan....

Mertua datang sekejap je... Sabtu ni nak balik dah lepas kenduri adik nanti... Abah minta diaorang datang jadi wakil dari Pengantin Lelaki sebab kitaorang nak meramaikan rombongan.... Sekali amik kau... Dari Kelantan je 7buah kereta, dari sini pun dah 5biji kereta... Dah jadi ramai pula.... hahahaha... Macam tak cukup je 2buah rumah homestay tu....

Semalam Deepavali kan so semalam pergi KL ambil stok inner magic.... So bawa MIL sekali sebab dia nak cari tudung.... Lepas tu terus ke Bangi MZ Cafe dekat Bangi lama.... Kat situ sedap juga makanan... Tapi saya selalu datang situ makan bubur nasi je... Bubur nasi memang kegemaran saya kalau ada Bubur Nasi kat mana-mana restaurant memang saya akan ambil tu dan takkan makan benda lain dah.... Balik rumah rehat, tido... Asar bangun mandi, solat siap-siap masak untuk husband sebab dia kerja malam...

Esok in sya ALLAH lepas asar rombongan akan bergerak ke Bentong, Pahang untuk majlis akad nikah... Doakan semua berjalan lancar la ye....



P/S : Baby moon + Birthday Gift coming soon... Tak sabarnya nak bercuti....Yeah...


20 October 2014

CPUV 20 - 22

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Tengahari....

Saje buka Nuffnang sekali klik dekat earning ada on going ads..... Padahal lama tak online just BW je tu pun time ada kat office kalau kat rumah memang tak la... Jarang pegang phone kat rumah....

Anyway Thank You Nuffnang and Advertiser...

Dah alang-alang cerita pasal Nuffnang saya nak selit keadaan saya sekarang ni...

Saya kerap M.C sekarang ni... Kondisi kesihatan tidak stabil dan dah 2bulan saya ada masalah selsema yang teruk dan dah kena refer hospital... Tapi faham je la bila hospital gomen ni ada surat refer pun still kena buat appointment dan saya dapat appointment bulan Disember nanti... So lagi 2bulan saya kena menderita ke? Sedang mencari alternatif lain supaya cepat sembuh.... Dan bestnya semalaman saya tak tido.. Maksudnya lepas subuh semalam sampai sekarang saya belum lelapkan mata lagi.... Malam tadi siap nangis-nangis sebab mata mengantuk tapi tak boleh tidur... GERAM....

I'm 24weeks pregnancy dan pihak hospital tak boleh nak buat apa lagi... Agak-agak ada penyakit merbahaya tak dengan selsema ni?? Risau sangat sekarang... Petang ni In Sya ALLAH akan ke klinik lagi untuk rujukan dan pandangan dari doktor lain pula.... Baby rasanya ok kat dalam sebab dia sangat aktif... Tendangan pun dah cukup kuat.... Gelombang alunan kian terasa, cuma tak nampak sangat lagi dekat perut....

Doakan saya sihat ye...

Wassalam

09 October 2014

CPUV 2014 yang ke 13 hingga 19

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Pagi...

Tak tak menaip lama juga tak jengah Nuffnang.... Rupanya ada 7 CPUV baru tapi yang on going tinggal bulan October je... Al-maklum le pamalas nak mampus ni kan... ekekekeke....

So meh tengok apa la yang Nuffnang bagi dekat blog yang tak seberapa ni....


Thank you Nuffnang....

Tak ada menda nak di update sangat sebab tengah sibuk wedding preparation adik... Wedding day 24/10/2014 dan 25/10/2014.... Doakan semuanya berjalan lancar...

Wassalam

30 September 2014

Jalan-jalan Shopping at Sogo & Sarah Globe

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Pagi...

Hari Ahad baru-baru ni saya memenuhi jemputan Umi... Ajak pergi Sogo beli barang hantaran adik ke-dua saya yang bakal bernikah bulan October ni... Slumber je last-last minit cari barang hantaran... Nak pula ada dugaannya... Hari Sabtu cermin kereta belakang Abah kena pecah sebab bakal adik ipar saya pi tinggal handbag dalam tu... Nasib baik duit bawah RM20 tapi tu la IC dgn lesen la hilang... Handbag pun hilang....Dan nasib baik juga duit nak shopping tu dia tak keluarkan lagi....huhuhuhu....

Jadi Ahad tu before pergi shopping Adik saya n tunang pergi JPN buat IC dekat Purtajaya... Adik bongsu pula pergi Putrajaya juga untuk Kursus Pra-Perkahwinan so dia tak join... Dia pun nak nikah juga tapi tahun depan.... So tunggu adik no 2 dengan tunang dia dah lama dah.... So kitaorang gerak dalam pukul 11 sampai Sogo dalam 12lebih... Abah pula sakit kaki... Dia nak join tapi takut kaki dia sakit, tinggal la dia sorang-sorang kat rumah..... Oh Abah saya pernah accident masa die kerja dekat Airport Penang dulu.. Masa tu saya baru umur 10tahun...Dah 19tahun berlalu tapi kalau sakit tu datang ada sampai tak boleh nak berjalan :'(

Target barang hantaran nak beli - Jam sepasang, Handbag, Pakaian lelaki sepersalinan, Kain Pasang untuk pengantin lelaki dan perempuan, wallet dan tali pinggang.... Semua dapat kecuali Jam.... Kat Sogo tak banyak pilihan....

Kain pasang pula pergi dekat Jalan TAR... Dekat Sarah Globe.... Kebetulan masa tu ada offer kain langsir special untuk pembaca Blog Kak Moon.... So sampai Globe memang kitaorang terus ke tingkat 7.... Jumpa Kak Moon pastu pusing-pusing cari langsir yang mana berkenan... Rizqin pula macam biasa kalau ada adik ke baby ke dia dok je la kat situ main dengan adik... Kebetulan anak Kak Moon, Sarah ada... Seronok la dia menegur Baby Sarah.... Bakal adik ipar saya pula dah keletihan... Ye la dah pukul 3lebih dengan tak makan tengahari lagi.... Pusing-pusing cari barang lagi.... Saya pun dah letih sangat tapi gagahkan diri... Bukan selalu dapat shopping walaupun masa kat Sogo satu apa pun saya tak beli....

Tapi dekat Globe saya beli kain langsir untuk bilik anak bujang saya... Husband nak buat macam wall untuk kain tu.... Kita tengok la nanti macam mana hasil kreatif husband.... Oh kain langsir tu saya tak ingat harga asal berapa sebab main grab je.... Tapi lepas diskaun RM10 semeter.... Ambil 3meter.... Balik je rumah kitaorang cepat-cepat test kat dinding... Ngam-ngam dan lebih sikit... Kira ok la dengan nak jahit tepi kain tu kan.... Kak Moon kalau ada lagi semeter RM1 bagitahu ye... Nak serang lagi.... hehehehehe.....

Habis shopping dekat Globe nak dekat pukul 4petang.... Nasib baik dekat Globe ada surau so senang la.... Lepas solat Zuhur terus gerak balik... Sampai Nilai pukul 6lebih kitaorang tapau Nasi Arab dekat Az-zahra beli sedulang RM120.00.... Balik tu terus solat Asar, terus makan....Makan memang tak ingat la...Menambah-nambah adik dengan husband...ekekekeke... Lepas makan lebih kurang pukul 7 balik rumah ambil baju kerja, beg sekolah, baju sekolah Rizqin sebab nak tidur rumah Umi.... Tunggu husband pergi kerja malam saya terus balik rumah Umi... Sambung makan sikit nasi arab dan ajak Rizqin tidur....

Habis cerita shopping sampai la ke balik rumah.... Barang hantaran ada lagi tak beli macam sejadah, jam, perfume.... Perfume boleh beli kat KLIA je la... Survey harga dekat Sogo sama dengan KLIA tapi KLIA special sikit....ekekekeke....

K la tu je untuk hari ni... Sorry gambar takde... Barang hantaran memang sengaja tak nak snap... Kain langsir tak larat dah nak snap.... Penat sangat masa dah sampai Globe... Nanti dah siap deco by Mr. Husband saya akan upload gambar kain tu ye...

Wassalam