Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

31 May 2014

Inner Magic

No comments:
Assalamualaikum...

Inner Magic Untuk Di Jual.....

Yang ada dalam STOK :
Black
White
Purple
Lavender
Lilac
Lite Purple
Shocking Pink
Medium Pink
Dark Blue
Tangerine
Biru PKR (Jangan Marah Ye...Ini Supplier yang Tulis)
Royal Blue
Nescafe
Shocking Yellow
Dark Grey
New Grey
Tumeric
Coco Brown
Cili
Deep Teal
Lite Teal
Burgundy
Forest Green
Dark Forest Green (FG)
Skin
Rose Pink
Smokey Lite Grey
Lite Grey

Harga bagi setiap sehelai RM10.00 tidak termasuk postage ye... Beli banyak dapat la murah lagi.... Kalau nak order Color lain pun boleh... Bila stok dah sampai saya hallo hallo la ye....hehehehe

Berminat
Boleh whatsapps atau SMS saya
019-6008952
- Nadiah -
Terima Kasih

18 April 2014

Jalan-Jalan 2014 - Labuan (PART 3) Tamat

No comments:
Assalamualaikum

Entry yang terakhir ni tak banyak la gambar.... Hari ke 3 aktiviti kitaorang dari pagi sampai kepetang.... Meh kita tengok gambar...

Bangun awal pagi pergi beli barang nak buat BBQ...... Ye inilah aktiviti pagi Ahad kami.... Punya la ramai manusia pukul 6.30pagi... Dah macam pukul 8.00 pagi dah....

 Kitaorang beli Sotong, Ketam (dah tak banyak sebab pergi dah lambat), Ikan Ayam
Udang.... Murah betul seafood kat sini... Tapi kalau pergi KK lagi murah....

 My hero masak....muahahaha..

Gambar ni nak jeleskan sedara-mara kat semenanjung...
Tempek kat sini.... Sotong besar-besar.. Puas hati makan...
Ketam, Sosej tak dalam gambar ni....
Kambing tu kami pergi beli malam hari ke 2 kami kat sana...
Malam tu beli kambing, sosej dan barang-barang nak berBBQ

 Budak-budak mandi pantai... Ini kira 1st time bagi Rizqin...
Dulu dia kecik lagi masa dia mandi kat PD...

 Cucu-Cucu saya bersama Rizqin... Tak lama lagi no3 nak keluar pula...

 Rizqin gelap sangat lepas mandi pantai lepas tu dok pedih semacam je
Kulit dah start menggelupas...

Lepas mandi pantai balik rumah, rehat sekejap pastu keluar balik cari kain batik, keronsang, coklat... Dekat Ujana Kewangan pun ada kedai duty free.... Harga kena pandai cari... Ada tempat yang murah ada yang mahal....

Hari ke 4 kami sambung aktiviti membeli belah... Beli lagi kain batik, dengan coklat... Ada yang kawan pesan coklat... Cari la coklat Twixs tu tapi tak jumpa-jumpa sekali pergi Ujana dekat Kedai Supermarket baru ada... Harga duty free juga dekat supermarket tu....

Lepas tu sementara tunggu Suami Mini (anak buah husband) balik makan tengahari kitaorang gatal pergi tengok pameran kereta.... Murahnya kereta kat sana.... Jeles I... Diaorang dah ada 2biji kereta best-best..... hahahaha.... Rasa macam nak beli time-time tu juga....

 Menarik tak harga kereta???
Terasa tak macam nak beli sekarang...
hahahaha... Over ok... Ini je yang sempat snap...
Ini masa dalam flight... Kitaorang dah masuk dalam flight tetiba aircond rosak...
Terpaksa delay dan berpanas didalam kapal terbang...
Pukul 7lebih baru gerak dari Teminal Labuan...

Sampai je kami terus balik rumah... Mula-mula nak singgah rumah Umi tapi tak jadi... Terus balik rumah... Esoknya kerja terus bawa barang-barang untuk diaorang... InsyaALLAH panjang umur akan kesana lagi.... Nak cuti panjang lagi boleh jalan-jalan pergi KK pula dengan diaorang....KK lagi meriah diaorang cakap....

Ok tu je... Habis dah percutian kami 4hari 3malam di Labuan....

p/s: menyesal tak ambil gambar banyak-banyak... Kenangan tu tapi takpe la... Berangan nak beli kamera khas untuk ambil gambar dan tempek dalam blog... Kamera handphone ada limit... Tempat yang tak berapa terang macam lampu samar-samar dan warna lampu oren tu jadi tak cantik gambar.... huhuhuhu....

Babai

Wassalam

17 April 2014

Jalan-Jalan 2014 - Labuan (PART 2)

No comments:
Assalamualaikum

Ini sambungan dari PART 1 iaitu hari ke 2 kami kat sana... Dua tempat kami pergi waktu pagi iaitu Muzium Chimney dan Bird Park... Lepas tu kitaorang makan tengahari dekat dengan Muzium Labuan... Orang Kedah berniaga.... Ramainya orang Labuan ialah bukan orang tempatan... Ramai orang semenanjung kat sini lagi-lagi orang yang berniaga makanan.... Oh makanan kat situ memang best sebab makanan-makanan semenanjung bukan setakat makanan je yang meriah air pun sama... Macam-macam jenis air ada....

Lepas makan kami masuk dalam Muzium Labuan... Dalam ni banyak patung-patung jadi saya tak ambil gambar... Kiranya dia tunjukkan pakaian orang Brunei bernikah atau pakaian semasa majlis pernikahan... Dari orang Brunei-Melayu, Kadayan, India, Kadazan-Dusun, Sikh, dan Cina... Ada 6 Kategori perkahwinan yang ada dalam Labuan di mana berlaku social-economy dan social-cultural yang ada dalam Labuan ni.... Saya ada ambil 1 je gambar kat sini...

 Replika Rumah Kaum Kadayan
Rizqin dengan Qaisara dok main jual-jual kat sini...

Kemudian kami pergi Muzium Marin... Muzium ni sangat-sangat best sebab suasana kat sana dan ada menyediakan play area untuk kanak-kanak....

 Ayah Rizqin dok mengejar Rizqin...
Qaisara dah lepas masuk kedalam....

 Masuk je terus boleh tengok Ikan Yu...
Sorry gambar kabur dia dok bergerak je kan...

 Diaorang berdua tengah seronok tengok Ikan Yu tu..

 Kusyuk je dia...
Topi tu masa pergi jalan-jalan kat shopping kompleks..
Ada pameran Toyota... Isi nama semua dapat la give tu...

 Ikan Ayam ada kat situ...

 Cantikkan kat batu karang dia....

 Ikan...

 Nemo... Comel sangat...

 Ini rangka Ikan Paus...

 Pandangan dari luar Muzium... Penuh dengan kapal laut...
Kitaorang teruja nak tengok padangan kat luar sana pula....

 Hasil peninggalan cengkerang yang ada di Labuan...
Kat rumah anak buah pun ada... Cantik-cantik...Besar-besar pulak tu cengkerangnya....

 Tengkorak Ikan Paus... Besar sangat...

 Ini Belut ye.... Aktif sangat... Kalau ikutkan dulu anak buah ada pergi dia diam je...
Agaknya tak sihat kot... Ini dah aktif balik... *buat andaian sendiri*
hahahaha

 Ini pemandangan dari luar...
Kalau dari dalam Kapal Terbang kita boleh nampak tengah-tengah laut ada
kawasan perlombongan minyak... Kapal sekeliling area tengah laut tu...

 Cantik suasana kat sini... Macam dekat je dengan daratan tapi sebenarnya dekat kawasan
Kapal Laut tu dah dalam tau....

 Macam dekat je kan

 Kasi can diaorang berlari kat sini... Pastu penat nak air sejuk...
Sabo je la...

Budak tak puas lagi berlari... Time ni tengah panas sangat.... 
Masa tengok Kapal Laut tu la mati-mati saya ingat dah pukul 5.30ptg
rupanya baru 3.30ptg

Last tempat kitaorang pergi petang tu ialah Gerai Sayap Ayam Panggang.... Sebenarnya anak buah berniaga Roti John dengan Burger kat sini, berkongsi kedai dengan Kak Rose... Pendapatan sampingan Kak Rose... Husband dia kontraktor binaan ye... Besar rumahnya.... Kalau pergi Labuan wajib tau korang singgah sini....

 Sedap sangat...
Sambal dia pun best....

Gerai Sayap Ayam Panggang Kak Rose
Ada tertera no phone untuk tempahan...
Sape-sape nak try boleh la jalan-jalan area sini....
Dekat kawasan taman perumahan.... Area Kg. Sg. Keling
Orang-orang Labuan memang best peramah...
Air kelapa kat sini sedap sangat.....*Tetiba*

Habis dah kisah jalan-jalan kami di hari ke 2... Memang penat sangat... Kawasan Memorial Park War II tu saya lalu je masa anak buah beli sarapan dalam Kem Tentera Labuan *ini masa beli sarapan hari ke 3*.... Dua kali lalu kawasan tu sebab sarapan memang kami beli kat sana... Sedekahkan Al-Fatihah bagi yang beragama Islam dan berikan Salam dekat "mereka"....

Malam tak kemana ke? Kami keluar juga cari bahan-bahan untuk hari ke 3 kami.... Nak tahu apa dia??? Tunggu.... Hari esoknya kami memang kena bangun awal...  Next entry sambung hari ke 3 pula...

Babai

Wassalam

16 April 2014

Jalan-Jalan 2014 - Labuan (PART 1)

No comments:
Assalamualaikum.....

Alhamdulillah dapat juga buatkan entry ni... Dah lama berkepam.... Percutian kali ni sempena Ulang Tahun Pernikahan kami yang ke-5...

Jom layan gambar...

Hari Pertama : 

Kami bertolak pada 14.03.2014 iaitu Hari Ulangtahun kami. Saya ambil tiket petang dalam 3.30pm sampai sana 5.55pm tapi lajak sampai pukul 6.15pm... Sana dah gelap so sampai je anak buah suami dah tunggu... Terus ke rumah dia, makan malam dan lepak-lepak... Ada la keluar sekejap cari barang sikit....

 Muka budak excited nak naik kapal terbang
'Peace yo' itu yang mulut dia 'O'...hehehehe

 Sengih-sengih je... Pastu minum air sampai basah....
Kena salin baju..

 Sambil dengar zikir...
Dia lena dalam pelukan...

 Dah nak sampai waktu boarding saya gerakkan dia...
Muka baru bangun tidur nak ambil gambar dengan kapal terbang..
Tapi kabur sebab jerebu tengah teruk...

 Aktiviti dia dalam kapal terbang...
Tengok majalah, tengok list makanan & souvenir 

Hari ke Dua :

Takde la bangun awal tapi dalam 6.30pagi macam tu kat sini dah cerah ye.... Saya kebetulan uzur memang syok la bangun lambat sikit... Sebab malam pertama sampai sana saya tak boleh tido sebab peralihan suasana.... Ye la jam baru 3.30 pm dah rasa macam 5.30pm.... huhuhuhu...

Hari ke dua kami pergi Muzium Chimney... Hari ke Dua ni kira jalan-jalan satu Labuan. Satu hari pun dah boleh habis jalan.... hehehehe

 Tempat pertama kami membuat lawatan....
Muzium Chimney

 Muzium ni kira menceritakan tentang tapak yang dipercayai bekas penempatan pekerja lombong arang batu semasa era kepesatan perlombongan sumber berkenaan di Labuan di antara 1847 hingga 1911.

 Tempat melombong arang batu...

 Seronok mereka pusing-pusing dalam muzium ni...
Takde orang pun... Kitaorang je dalam ni

 Sejarah pelombongan arang batu...

 Sekarang waktu melawat menara Chimney

 Mari.... 1 2 3 .....

 Lari.....
Tu je la kerja diaorang
 Saya melayan cucu yang baru dapat kaki....







 Dah lama dah menara ni... 
Masih berdiri teguh...

 Tempat ke 2 kami ialah Taman Burung...
Tak tahu la burung apa ni...
Unik

 Ini kalau tak tahu burung apa memang parah...
Burung Unta....
Rizqin dah cuak dah... Dia takut...

 hahahaha

  Muka cuak Rizqin...

 Dah start nak memberanikan diri...

 Nak ambil gambar pun tak boleh...
Tengok tangan dah buat peace tapi badan dok teleng menengok Burung Unta...

 Makin burung tu datang dekat makin kuat bau "wanginya"

 Muka muncung je

 Boleh ambil gambar dekat

 Burung hantu...

Menghilangkan penat berjalan 2 tempat...
Kitaorang biarkan diaorang main kat sini...
Kitaorang rehat sekejap....

Perjalanan hari ke-dua bukan habis kat sini je tau... ada lagi tempat yang kitaorang pergi cumanya ada tempat-tempat yang saya tak ambil gambar... Muzium sangat banyak kat Labuan ni.... Best...

Ok la sambung kemudian ye...

Babai

Wassalam