Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

16 April 2015

Kembali Bertugas

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Petang...

Sudah hari ke-6 bertugas masih mood honeymoon lagi.... Penyakit 'M' menyerang tanpa dipaksa.... Hari ni terasa seperti nak demam... Dah start selsema teruk... Mungkin terasa penat bekerja dan uruskan anak-anak, sudah terasa badan seram sejuk...huhuhu

Hari ni baby AA meragam sebab pipi dia ada naik ruam... Macam eczema tapi ikutkan pakcik belum sampai tahap eczema lagi cumanya sakit kot bila bisa keluar kat pipi dia... Semalam naik balik, macam teruk sebab ada air bisa... Bila pengasuh ngadu dia tak tidur sangat hari ni, malam ni saya kena get ready la berjaga malam ni...

Oh.. Hari tu saya tulis baby RA kan... Sebenarnya nak namakan dia Rafiq Ajwad sekali husband cakap nak dekat sama dengan Ayahngah dia pula bernama Afiq...

So officially nama baby ialah Muhammad Areeq Ajwad - ejaan semua dibetulkan oleh ustazah sebab makna dah cantik nama pun kena la betul...

Banyak lagi nak bercerita - nanti kita cerita kemudian ye...

Wassalam....

09 February 2015

Dah Selamat Bersalin Baby AA.... Yeay!!!!

No comments:
Assalamualaikum dan Selamat Tengahari...

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin semalam 08.02.2015 jam 0428pg... Baby boy seberat 3.47kg... Besar weh... Doktor estimate baby 3.2kg je... Nampak je perut kecik daripada mengandung Rizqin sekali keluar besar... Alhamdulillah dapat bersalin normal... Tapi pengalaman bersalin normal saya adalah yang pertama dan yang terakhir... Lepas ni tak boleh bersalin normal dah... ALLAH dah bagi pengalaman bersalin normal... Nikmat sakit bersalin normal lagi best dari operate... Jadi korang please bersalin normal... Walaupun lepas ni saya dah tak dapat nikmat tu tapi saya bersyukur ALLAH bg peluang saya bersalin normal dan masih hidup.... Korang jangan serik pula... Kejadian saya ni jarang sangat-sangat orang kena...

Pengalaman bersalin normal nanti la kita cerita ye... Tangan pun masih terketar- ketar nak menaip... Amik gambar baby pun huduh...hahaha...

Apa-apa pun doakan saya cepat sembuh dan cepat sihat ye...

Abg Rizqin kena campak sekam pula... Jangan baby jangkit sudah... Kesian Abg Rizqin... Hari baby nak keluar dia demam... Dah kebah demam naik campak pula...

Ok la tu je nak bagitahu...

Wassalam

05 February 2015

Eh Ada Lagi Mak Yung Ni????

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Pagi nak Masuk ke Tengahari...

Ye masih kat office lagi... Ntah bila baby nak keluar pun tak tau... Syok sangat kot dok dalam rahim umi dia atau ada benda yang baby tak dapat lagi tu yang takmo keluar???

Dah pujuk keluar time birthday ayah dia 27.01.2015 tak juga keluar, pujuk keluar Hari Wilayah konon-konon boleh dapat hadiah pun tak keluar gak....Ngeng sangat.... Pujuk lagi keluar semalam 04.02.2015 biar sama dengan birthday pakcik dia pun tak keluar-keluar... Lepas tu cakap dia keluar sebelum due date atau ngam-ngam due date pun takpe... Sebab macam saya mention hari tu saya tak nak la induce, nak semulajadi je.... Harap-harap ALLAH makbulkan doa saya...

Dah la pakcik awak nak kenduri pulak tu bulan 3 ni... Dalam pantang la Umi pergi Terengganu nanti hantar pengantin lelaki... Lepas tu nak buat Kek Kawin untuk Kenduri belah lelaki pun dalam pantang gak.... Adoiii... Baru plan nak buat kek cantik-cantik untuk diaorang... Harap kuat dah time tu.....

Hari ni last check-up untuk 39minggu... Tak tahu apa jadi kejap lagi... Kena jumpa doktor ke, kena check jalan ke... Harap-harap takde apa la kan... Baby gerak pun ok je takde masalah....

Baby dok dalam tu ok-ok je tau... Jangan berak lagi ye... Umi nak bersalin normal ni....

Doakan saya ye kawan-kawan... Tengahari ni nak pergi check-up... Yang last ni I is nervous sebab tak tahu apa akan jadi.... huhuhuhu

Tu je la... Simple... Just nak bagitahu masih wujud lagi di alam maya... Nanti nak cuti lama.... hehehehe

Wassalam.....

04 February 2015

Pureen Warehouse Sales 2015

No comments:
Assalamualaikum...

Pagi tadi tengok Fb sekali buka terus dekat Pureen Page dan yang bestnya Pureen buat Warehouse Sales... Pureen biasanya buat 3kali setahun.... So korang jangan lepaskan peluang untuk memborong barang baby... Memang berbaloi-baloi tau....

Saya suka pergi Pureen Sales ni sebab boleh beli secara banyak dan barangnya tahan lama.... Oh baju saya tak pernah dapat beli sebabnya orang lain dapat capai dulu dan tak banyak dah yang cantik-cantik... sob sob... Yang tu je la terkilan sikit..... Biasa dapat grab tisu basah, sabun mandi, sabun basuh baju, kadang-kadang je beli botol feeding...

So save your date on 7-8 March 2015.... 

Saya dalam mood berpantang masa tarikh Pureen buat sales tu.... So saya nak kirim dengan adik belikan sabun basuh ABD dalam satu kotak besar... Dengan sabun mandi baby untuk pakai kat rumah pengasuh dan sabun mandi untuk Rizqin Ajmal sekali.... Tisu basah rasanya dah cukup kot pulun beli tahun lepas.... Kalau nak beli lagi tisu basah beli yang kecil-kecil tu yang boleh letak dalam handbag dan beli yang refill je....

Borong jangan tak borong....

Enjoy your shopping ye korang...


Babai...

Wassalam....

4hari Sebelum Due Date Bersalin

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Belum bersalin lagi ni.... Tak larat dah nak kerja sebenarnya... Nak cuti pula macam sayang je sebab nanti lepas bersalin banyak kena cuti lagi-lagi bila baby lepas injection biasanya akan demam, nak beralih bulan pun kadang-kadang demam dan bila pengasuh tak sihat pun kena cuti gak... So kena standby cuti awal-awal.... Nak ambil mc boleh je tapikan tahun lepas pecah rekod cuti sampai 20hari... Takkan tahun ni nak pecah rekod gak... Ni pun dah mc Jumaat hari tu sebab back pain....

Sejak mengandung lagi-lagi masuk 3rd trimester tido dah tak lena... Kiranya persediaan untuk berjaga malam... Abang Rizqin pun tolong tak lenakan tidur umi dia.... Disepaknya muka umi dia dalam tidur, mengigau sampai menangis-nangis.... Sabar je la.... Lepas tu bila datang pedih ulu hati time tidur lagi teruk.... Tengah-tengah malam bantai minum air bergelas-gelas nak bagi hilang pedih ulu hati... Macam simbah api dengan air la konon-kononnya.... Masa mengandung juga pernah satu hari kena ambil nab sampai 5kali sebab asthma teruk... Pernah juga gastrik sampai tahap berpeluh-peluh dalam aircond dan berkali-kali kena malam tu.... Nak tekan perut tak boleh sebab perut dah besar... Itu la pengalaman yang bermakna semasa mengandung... Bukan senang nak dapat sakit-sakit macam ni...

Lagi 4hari dengan due date.... Harap baby keluar sebelum due date supaya dapat rasa bersalin secara semulajadi... Tak payah pakai apa-apa ubat, even ubat tahan sakit pun kalau boleh tak nak guna... Bukan apa tak nak la kan dah tua nanti datang sakit-sakit lain...

Letih je datang office... Lemau badan.... Walaupun dalam pantang nanti lagi letih tapi rasa duduk je kat rumah rasa macam lega la sikitkan... Just uruskan anak-anak, rumah dan diri sendiri... Kalau boleh nak urut hari-hari masa dalam pantang tapi macam melampau lak...hahahahaha.... Tahun ni bersalin ada lagi Umi tolong jagakan masa dalam pantang walaupun dia masih berkerja.... Tahun-tahun lepas tu kena pantang sendiri la kot sebab Umi dah jauh.... Rizqin pun dah start sekolah....

Baby cepat la keluar... Umi tak sabar dah nak jumpa awak ni... Awak ni lelaki ke perempuan ke... Umi beli baju pun takut-takut hahahahaha... Umi beli juga baju gaun tapi sehelai je la... Lepaskan tempias nafsu nak anak perempuan... Ngeng sangatkan umi awak ni.... hahaha

Ok la nak rehat-rehat je kat office... Kerja sendiri dah bagi orang ambil alih dah... Hopefully diaorang berjaya uruskan KLIA dengan baik sepanjang saya takde ni nanti... Risau sebenarnya nak tinggalkan KLIA ni... Tapi tawakal je la... Sebab dah ajar dah dekat diaorang...

Tu je untuk hari ni... Kalau saya diam lagi tu maksudnya dah bersalin la tu... ekekekeke....

Wassalam....