Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

18 November 2014

Tiba-Tiba Teringin Etok.....

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Adoi... tiba-tiba teringin nak makan etok.... Adoiii... Macam mana ni... Nak membeli etok kat Kelantan je yang ada... Ada gak kat Bangi hari tu ada jumpa tapi tak berani nak rasa....

Pernah la makan etok masa tu Rizqin kecil lagi... Perut Rizqin tak tahan dengan penangan etok maka terkena la cirit-birit....huhuhuhu... Saya ok je tapi Rizqin pula yang teruk sampai holiday kitaorang ke Terengganu terpaksa dibatalkan.... Rizqin tak makan pon etok... Saya je yang makan... Tapi masa tu BFkan dia tu yang dia kena cirit-birit.....

Dah kecur sangat ni... Kalau la dapat balik kampung sekarang juga syoknye....



image dari google...
Sorry ye tuan tanah kalau terambil gambar korang...

Meleleh oi air liur....
huhuhuhu...

Ok tu je

Wassalam....

17 November 2014

Masa Semakin Suntuk....

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Pagi...

Sebenarnya tengah sibuk sekarang ni... Sebabnya masa dah makin suntuk... Nak dekat dengan tarikh bersalin... Huaaaa.... Dah la belum print lagi detail-detail tenant yang bermasalah... Belum lagi nak ajar dekat orang yang ganti tempat saya masa bersalin nanti.... huhuhu....

Sekejap sangat masa berlalu... Dah masuk 28minggu.... Ada lagi 2 bulan je untuk bawa baby dalam perut ni... Neves sangat-sangat... Dengan tak ready VCO lagi.... Orang kata makan VCO senang proses bersalin... Makan Olive oil pun boleh....


Walaupun orang tegur tak nampak pun perut masa mengandung ni siap terkujat tengok perut takde rupa 7bulan tapi sakit dah terasa.... Baby baik-baik kat dalam ye...

Doakan yang terbaik untuk saya ye... Doakan dipermudahkan bersalin... Doakan boleh bersalin secara Normal... Doakan baby takde ragam selepas bersalin baik je..... ameen.... ameen....

Mungkin takkan bersiaran sampai bersalin sebab nak menyiapkan apa yang patut sementara masih berada di pejabat....

Banyak sangat-sangat entry yang tertangguh in sya ALLAH akan buat masa dalam pantang nanti ye....

Wassalam...

p/s: TQ Doakan saya... =)

30 October 2014

Save The Date (29 Nov - 30 Nov 2014) - Pureen Stock Clearance

3 comments:
Assalamualaikum.... Selamat Tengahari...

Dah makan? Dah Solat? hehehehe... Alhamdulillah... Kenyang dah, Kerohanian pun dah... Lega boleh buat kerja dengan tenang... Iya dok....

Baru semalam dok sebut-sebut bila la Pureen Sales kan... Semalam tengok la Pureen page tapi belum ada lagi... Tup tup tengahari ni ada announce.... Gembira tak terkata la sebab biasanya dia buat tengah bulan, sekali dia buat hujung bulan daaaa.... Menderu-deru la tu ramai orang sedangkan tengah bulan pun orang dok pulun pi beli gak... Kena kuat la nak redah manusia nanti... Orang yang kenal pun boleh jadi tak perasan sebab khusyuk berebut... hehehehehe....

So save the date ye korang...
Kalau jumpa saya tegur-tegur la ye...
*heh macam la ada orang kenal ko Nad*

Tak sabar dah ni nak memborong... Tadi nak borong baju newborn kat bawah yang harga RM5 sehelai sekali nan ado... Sabar ye... Kita cari semua kat sini... Habis cerita...

Jumpa kat sana ye...

Wassalam

29 October 2014

25minggu 3hari tapi.....

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Semalam balik awal 40minit sebelum waktu balik sebenar sebab rushing nak pergi klinik sebab dah 8hari ambil ubat... Jadi sebelum appointment dengan hospital saya nak pergi cek tengok hidung saya macam mana... Hidung still bengkak dan doktor confirmkan ada sinus dan alergik... Jadi dia suruh saya makan ubat resdung... Dah alang-alang kat klinik tu saya nak minta buat 4D scan baby....

Doktor suruh saya baring... Sayangnya tak dapat nak buat 4D untuk baby sebab mukanya tak nampak... Dia pi sorok muka pula... Gender dah tahu dan dah confirm pun.... Takpe la nama yang dah ada dalam kepala ni simpanlah dulu... Simpan untuk next baby.... ekekekeke

Baby sihat, air ketuban ok, cuma baby besar lebih 5hari but normal doktor cakap... EDD pun bertukar jadi 02.02.2015 dari 08.02.2015 dan berat sudah 870gram patut la berat perut, malas nak berjalan , kalau berjalan dah kena tinggal sebatu dari husband dan Rizqin.....

Tapi takpe sebab doktor kata normal dan sebelum ni Rizqin keluar awal so baby ni pun akan keluar awal juga la kan.... Baby keluar sama birthday dengan ayah ye nak....

Pengasuh alhamdulillah maintain pengasuh Rizqin yang dulu.... Jadi tak risau mana... Barang preparation untuk baby pun dah ada macam Pam Susu, Baby Bottle Sterilizer, Botol Susu, Stok simpan susu pakai botol susu abang dia je.... Lepas tu baru-baru ni dah order Diaper Bag, Cooler Bag, Ice Pack, Warmer, Swaddle yang ni saya beli online dekat Instagram tapi saya akan pergi ambil sendiri dekat area BBST atau Kota Warisan sebab penjualnya memang tinggal kat sini....

So sekarang ni tinggal nak beli barang macam stroller, barang harian baby, baju baru sikit sebab baju Rizqin masa baby dah lunyai... So stroller boleh beli minggu ni sebab ada sale MyDear... Patutnya kena pergi awal baru best... Tengok la hari Ahad ni macam mana... Ntah ada ke tak Stroller tu.... Barang harian nak tunggu warehouse sale Pureen... Kat situ heaven gile bila mencari barang... Target nak beli tisu basah banyak-banyak.... Sebab yang lain saya tak fikir sangat dah.... yang lain saya ambil sikit-sikit sebab dia buat pack besar macam bedak, sabun... Menda ni tahan lama dan tak guna banyak sangat....

Lagi satu set pantang saya... Dah order... Tinggal nak bayar dekat tuannya je.... Nanti saya bagitahu set pantang saya...Saya tak beli set... Saya campur-campur....

Ok la tu sahaja untuk hari ni....

Next check-up 11.11.2014 dan next 2weeks kena scan baby dan minum air gula.....

Doakan saya dan baby selamat ye....

Wassalam

27 October 2014

Planning Hadiah Birthday and Anniversary Tahun Depan

No comments:
Assalamualaikum...

Saje je nak cerita apa yang tengah ada dalam kepala otak ni.... Planning Hadiah Birthday Suami dan Hadiah Hari Ulang Tahun Pernikahan kami yang ke-6.... Dalam kepala macam nak bagi 1Hadiah dan 1Pakej Holiday dekat-dekat jadi la... Ada baby kecik tak leh nak pergi jauh-jauh sangat....

So kebetulan masa Birthday Husband saya tunggu hari nak bersalin and Anniversary kitaorang tu saya tengah dalam pantang dan ada Wedding Adik dekat Kampung... So Holiday memang kena tangguh dulu.. Kena tunggu 100hari keatas baru boleh holiday... Tapi time tu mesti kena pantang "AIS" lagi dan ada lagi beberapa makanan dan minuman yang kena pantang sampai setahun...huhuhu.... Kena tengok juga jadual Husband bila dia OFF-DAY baru boleh pergi.... Tak pun bagi Hadiah sahaja....

Kalau holiday macam nak jalan-jalan Melaka tapi kalau jalan-jalan mesti baby tak selesakan... Macam tak sesuai je nak holiday tahun depan... Tengok dulu macam mana keadaan baby....

Hadiah banyak menda yang tersenarai... Tapi tak leh nak bagitahu lagi nak belikan apa.... Tengok dulu macam mana ye...

Tu je la...

Wassalam...