Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

31 May 2014

Inner Magic

No comments:
Assalamualaikum...

Inner Magic Untuk Di Jual.....

Yang ada dalam STOK :
Black
White
Purple
Lavender
Lilac
Lite Purple
Shocking Pink
Medium Pink
Dark Blue
Tangerine
Biru PKR (Jangan Marah Ye...Ini Supplier yang Tulis)
Royal Blue
Nescafe
Shocking Yellow
Dark Grey
New Grey
Tumeric
Coco Brown
Cili
Deep Teal
Lite Teal
Burgundy
Forest Green
Dark Forest Green (FG)
Skin
Rose Pink
Smokey Lite Grey
Lite Grey

Harga bagi setiap sehelai RM10.00 tidak termasuk postage ye... Beli banyak dapat la murah lagi.... Kalau nak order Color lain pun boleh... Bila stok dah sampai saya hallo hallo la ye....hehehehe

Berminat
Boleh whatsapps atau SMS saya
019-6008952
- Nadiah -
Terima Kasih

23 April 2014

Car Boot Sale Taman Ixora

2 comments:
Assalamualaikum....

Apa khabar? Sekarang ni belajar mengira kalori.... Kalau boleh tak nak lebih 1000kalori dalam 1hari.... Semalam dengan kelmarin dah terlajak... Lebih 100-200kalori...Takpe la baru nak mulakan... Tapi sangat jenuh sebab kena tulis kita makan apa tiap kali lepas makan dan kira kalori... Bila dah asyik kena kira rasa jenuh lak.... Tapi yang bestnya kita boleh limitkan kita makan sampai takat mana... Kalau dah over target leh stop makan tapi kena la cover dengan buah atau yogurt kan... Hari ni waktu pagi dah gila punya heavy... Pagi tadi makan Kuah Lontong dengan sayurnya, Blueberry cheese cake dan carbonara (ni ambil sikit sangat) tu pun dah 660kalori tau.... Tengahari ni makan karipap 2ketul dah jadi 916kalori so kita stop makan... Malam nanti ambil epal je atau yogurt...huhuhuhu

Saya ada join Car Boot Sale... Ada lagi kosong... Kalau ada siapa-siapa nak join just call je no phone yang akan saya bagi nanti...

Ada 4 lagi yang kosong....

Persatuan Penduduk Taman Ixora akan menganjurkan aktiviti Car Boot Sale di Taman Ixora pada butiran berikut:

Tarikh : 1 Mei 2014 (Khamis)
Masa : 7.00 Pagi hingga 11.00 Pagi
Tempat : Jalan Laluan Masuk (2) Taman Ixora

Semua penduduk Taman Ixora dijemput menyertai aktiviti Car Boot Sales ini. Bawa bersama seisi keluarga memeriahkan aktiviti ini.

Sedikit bayaran akan dikenakan kepada peniaga iaitu RM10 untuk ahli PPTI dan RM15 bukan ahli PPTI. Borang pendaftaran Ahli PPTI disediakan, peserta berminat boleh mendaftar menjadi ahli dan secara automatik bayaran yang dikenakan hanya RM10 sahaja. Penyertaan adalah terhad kepada 50 peserta/ tapak/ kereta sahaja.

Barangan yang boleh diniagakan adalah barangan terpakai, barangan kering, pakaian dan selainnya. Menjual makanan, minuman dan barangan basah tidak dibenarkan sama sekali.

Pendaftaran boleh dibuat kepada Puan Raja Saadiah (0111-12313372) atau Puan Noor Ashiken (019-2924456). 
 
Tu je untuk hari ni

Wassalam

22 April 2014

Apabila Semput Berleluasa

No comments:
Assalamualaikum.....

Hari Sabtu lepas -19/04/2014- saya pergi ke Klinik Homeopathy Hasan sebab semput saya makin teruk dan pernah sampai tak boleh nak tarik nafas... Benda tu jadi dekat office dan saya malas nak terkejar-kejar pergi klinik ambil nap.... So minum air panas secukup rasa, tengahari hilang la semput.... Malam datang balik... Hampir setiap hari kena... Kebetulan hari Sabtu hari tu Rizqin selsema dengan batuk jadi saya pergi la kesana untuk rawatan... Rizqin tak makan ye ubat klinik sebab tiap kali makan ubat klinik dia akan muntah dengan makanan semua sekali pastu lembik.....

 Ini ubat untuk saya...
Oh ye bagitahu je awak sakit apa terus Doktor bagi ubatnya untuk semua jenis penyakit yang awak bagitahu.... Kalau darah tinggi nanti Doktor suruh awak letak tangan atas meja... Terus dia boleh tahu tekanan darah awak...Hb awak...hehehehe
 Tengok apa pantangnya.... Tu awak kena jaga la ye...

Masa daftar awak akan dapat kad ni.....
Kalau baby awak tak sihat boleh la kesini... Ubat klinik baby tak boleh makan lagi...
Ubat homeopathy boleh....

Lokasinya dalam PKNS Bangi tingkat atas sekali..... Dia tutup sebentar waktu solat Zohor dengan Asar.. Setakat ni Rizqin yang ada semput dah kurang dah dengan ubat ni... Dia pernah kena teruk sekali lepas tu takde dah..... Sekarang kalau kena pun sikit-sikit je la...

Ok tu je la setakat ni... Ubat no.1 tak habis lagi... Cepat la sembuh... Tak larat rasanya bila menanggung nafas yang tak lepas, asyik tersangkut-sangkut.....

Wassalam

21 April 2014

Jom Kira Kalori

No comments:
Assalamualaikum....

Hari ni dok mengira kalori setiap kali makan... Sebenarnya belum pandai sangat nak kira kalori lagi... Saya agak-agak je ni.... Al-maklum la semakin menjadi-jadi berat saya ni....

So apa yang saya makan hari ni...

Sarapan
Nasi Goreng Kosong (Separuh) - 317.50 kalori
Nugget (2Ketul) - 120 kalori
Tempe (belah 8 - amik 2ketul) - 80.08 kalori

Makan Tengahari
Ayam Goreng (seketul) - 255kalori
Bayam masak bening - 25 kalori 1cup

Makan Malam
Saya rancang nak makan
Telur separuh masak 2biji - 136kalori
Epal - 63 kalori


Jumlah Kalori - 996.58kalori
Air 2.5Litter berdasarkan berat sekarang

Setakat hari pertama ni macam ok lagi... Kalau ikutkan yang ini rasa ok sebab dapat makan nasikan... Walaupun tak banyak.... Sepatutnya menu diet asli ialah

Sarapan
Telur separuh masak 2biji - 136 kalori

Makan tengahari
Ayam Goreng Seketul buang kulit - 255 kalori
Sayur - 25 - 35 kalori

Makan Malam
Sup Ayam - 80 kalori
ATAU
Sup Sayur Campur - 45 kalori
ATAU
Daging Burger - 427 kalori

Jumlah kalau makan daging burger - 853 kalori... Boleh tambah makan Buah Epal 63 kalori

Kalau 1 hari kekalkan 1000 kalori kebawah dah cukup cantik pastu amalkan senaman... Saya senaman ringan je (masak, kemas rumah sikit-sikit, lipat kain, basuh tandas) takat jogging belum buat lagi... InsyaALLAH akan buat nanti.... Semangat nak kurus ni...hihihihihihi

Bila dah tahu kira-kira ni kita boleh agak la berapa kalori kita makan sehari.... Janji kerap makan bila kita makan sikit-sikit.... Ini baru 3kali makan... Nanti nak try buat 5kali makan lak... Nanti kita kira kalori

Setakat hari ni berat saya dah cecah 67kg ke atas... Pernah cecah 69kg.....huhuhuhu... So mesti diet la... Kurangkan makan makanan yang tak berkhasiat....

Ok la tu sahaja... Doakan saya kurus ye....hahaha.... InsyaALLAH tak hangat tahi ayam dah ni....

Wassalam....


18 April 2014

Jalan-Jalan 2014 - Labuan (PART 3) Tamat

No comments:
Assalamualaikum

Entry yang terakhir ni tak banyak la gambar.... Hari ke 3 aktiviti kitaorang dari pagi sampai kepetang.... Meh kita tengok gambar...

Bangun awal pagi pergi beli barang nak buat BBQ...... Ye inilah aktiviti pagi Ahad kami.... Punya la ramai manusia pukul 6.30pagi... Dah macam pukul 8.00 pagi dah....

 Kitaorang beli Sotong, Ketam (dah tak banyak sebab pergi dah lambat), Ikan Ayam
Udang.... Murah betul seafood kat sini... Tapi kalau pergi KK lagi murah....

 My hero masak....muahahaha..

Gambar ni nak jeleskan sedara-mara kat semenanjung...
Tempek kat sini.... Sotong besar-besar.. Puas hati makan...
Ketam, Sosej tak dalam gambar ni....
Kambing tu kami pergi beli malam hari ke 2 kami kat sana...
Malam tu beli kambing, sosej dan barang-barang nak berBBQ

 Budak-budak mandi pantai... Ini kira 1st time bagi Rizqin...
Dulu dia kecik lagi masa dia mandi kat PD...

 Cucu-Cucu saya bersama Rizqin... Tak lama lagi no3 nak keluar pula...

 Rizqin gelap sangat lepas mandi pantai lepas tu dok pedih semacam je
Kulit dah start menggelupas...

Lepas mandi pantai balik rumah, rehat sekejap pastu keluar balik cari kain batik, keronsang, coklat... Dekat Ujana Kewangan pun ada kedai duty free.... Harga kena pandai cari... Ada tempat yang murah ada yang mahal....

Hari ke 4 kami sambung aktiviti membeli belah... Beli lagi kain batik, dengan coklat... Ada yang kawan pesan coklat... Cari la coklat Twixs tu tapi tak jumpa-jumpa sekali pergi Ujana dekat Kedai Supermarket baru ada... Harga duty free juga dekat supermarket tu....

Lepas tu sementara tunggu Suami Mini (anak buah husband) balik makan tengahari kitaorang gatal pergi tengok pameran kereta.... Murahnya kereta kat sana.... Jeles I... Diaorang dah ada 2biji kereta best-best..... hahahaha.... Rasa macam nak beli time-time tu juga....

 Menarik tak harga kereta???
Terasa tak macam nak beli sekarang...
hahahaha... Over ok... Ini je yang sempat snap...
Ini masa dalam flight... Kitaorang dah masuk dalam flight tetiba aircond rosak...
Terpaksa delay dan berpanas didalam kapal terbang...
Pukul 7lebih baru gerak dari Teminal Labuan...

Sampai je kami terus balik rumah... Mula-mula nak singgah rumah Umi tapi tak jadi... Terus balik rumah... Esoknya kerja terus bawa barang-barang untuk diaorang... InsyaALLAH panjang umur akan kesana lagi.... Nak cuti panjang lagi boleh jalan-jalan pergi KK pula dengan diaorang....KK lagi meriah diaorang cakap....

Ok tu je... Habis dah percutian kami 4hari 3malam di Labuan....

p/s: menyesal tak ambil gambar banyak-banyak... Kenangan tu tapi takpe la... Berangan nak beli kamera khas untuk ambil gambar dan tempek dalam blog... Kamera handphone ada limit... Tempat yang tak berapa terang macam lampu samar-samar dan warna lampu oren tu jadi tak cantik gambar.... huhuhuhu....

Babai

Wassalam