Anda Pelawat yang ke:

My Lovely Friends

30 October 2014

Save The Date (29 Nov - 30 Nov 2014) - Pureen Stock Clearance

No comments:
Assalamualaikum.... Selamat Tengahari...

Dah makan? Dah Solat? hehehehe... Alhamdulillah... Kenyang dah, Kerohanian pun dah... Lega boleh buat kerja dengan tenang... Iya dok....

Baru semalam dok sebut-sebut bila la Pureen Sales kan... Semalam tengok la Pureen page tapi belum ada lagi... Tup tup tengahari ni ada announce.... Gembira tak terkata la sebab biasanya dia buat tengah bulan, sekali dia buat hujung bulan daaaa.... Menderu-deru la tu ramai orang sedangkan tengah bulan pun orang dok pulun pi beli gak... Kena kuat la nak redah manusia nanti... Orang yang kenal pun boleh jadi tak perasan sebab khusyuk berebut... hehehehehe....

So save the date ye korang...
Kalau jumpa saya tegur-tegur la ye...
*heh macam la ada orang kenal ko Nad*

Tak sabar dah ni nak memborong... Tadi nak borong baju newborn kat bawah yang harga RM5 sehelai sekali nan ado... Sabar ye... Kita cari semua kat sini... Habis cerita...

Jumpa kat sana ye...

Wassalam

29 October 2014

25minggu 3hari tapi.....

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Semalam balik awal 40minit sebelum waktu balik sebenar sebab rushing nak pergi klinik sebab dah 8hari ambil ubat... Jadi sebelum appointment dengan hospital saya nak pergi cek tengok hidung saya macam mana... Hidung still bengkak dan doktor confirmkan ada sinus dan alergik... Jadi dia suruh saya makan ubat resdung... Dah alang-alang kat klinik tu saya nak minta buat 4D scan baby....

Doktor suruh saya baring... Sayangnya tak dapat nak buat 4D untuk baby sebab mukanya tak nampak... Dia pi sorok muka pula... Gender dah tahu dan dah confirm pun.... Takpe la nama yang dah ada dalam kepala ni simpanlah dulu... Simpan untuk next baby.... ekekekeke

Baby sihat, air ketuban ok, cuma baby besar lebih 5hari but normal doktor cakap... EDD pun bertukar jadi 02.02.2015 dari 08.02.2015 dan berat sudah 870gram patut la berat perut, malas nak berjalan , kalau berjalan dah kena tinggal sebatu dari husband dan Rizqin.....

Tapi takpe sebab doktor kata normal dan sebelum ni Rizqin keluar awal so baby ni pun akan keluar awal juga la kan.... Baby keluar sama birthday dengan ayah ye nak....

Pengasuh alhamdulillah maintain pengasuh Rizqin yang dulu.... Jadi tak risau mana... Barang preparation untuk baby pun dah ada macam Pam Susu, Baby Bottle Sterilizer, Botol Susu, Stok simpan susu pakai botol susu abang dia je.... Lepas tu baru-baru ni dah order Diaper Bag, Cooler Bag, Ice Pack, Warmer, Swaddle yang ni saya beli online dekat Instagram tapi saya akan pergi ambil sendiri dekat area BBST atau Kota Warisan sebab penjualnya memang tinggal kat sini....

So sekarang ni tinggal nak beli barang macam stroller, barang harian baby, baju baru sikit sebab baju Rizqin masa baby dah lunyai... So stroller boleh beli minggu ni sebab ada sale MyDear... Patutnya kena pergi awal baru best... Tengok la hari Ahad ni macam mana... Ntah ada ke tak Stroller tu.... Barang harian nak tunggu warehouse sale Pureen... Kat situ heaven gile bila mencari barang... Target nak beli tisu basah banyak-banyak.... Sebab yang lain saya tak fikir sangat dah.... yang lain saya ambil sikit-sikit sebab dia buat pack besar macam bedak, sabun... Menda ni tahan lama dan tak guna banyak sangat....

Lagi satu set pantang saya... Dah order... Tinggal nak bayar dekat tuannya je.... Nanti saya bagitahu set pantang saya...Saya tak beli set... Saya campur-campur....

Ok la tu sahaja untuk hari ni....

Next check-up 11.11.2014 dan next 2weeks kena scan baby dan minum air gula.....

Doakan saya dan baby selamat ye....

Wassalam

27 October 2014

Planning Hadiah Birthday and Anniversary Tahun Depan

No comments:
Assalamualaikum...

Saje je nak cerita apa yang tengah ada dalam kepala otak ni.... Planning Hadiah Birthday Suami dan Hadiah Hari Ulang Tahun Pernikahan kami yang ke-6.... Dalam kepala macam nak bagi 1Hadiah dan 1Pakej Holiday dekat-dekat jadi la... Ada baby kecik tak leh nak pergi jauh-jauh sangat....

So kebetulan masa Birthday Husband saya tunggu hari nak bersalin and Anniversary kitaorang tu saya tengah dalam pantang dan ada Wedding Adik dekat Kampung... So Holiday memang kena tangguh dulu.. Kena tunggu 100hari keatas baru boleh holiday... Tapi time tu mesti kena pantang "AIS" lagi dan ada lagi beberapa makanan dan minuman yang kena pantang sampai setahun...huhuhu.... Kena tengok juga jadual Husband bila dia OFF-DAY baru boleh pergi.... Tak pun bagi Hadiah sahaja....

Kalau holiday macam nak jalan-jalan Melaka tapi kalau jalan-jalan mesti baby tak selesakan... Macam tak sesuai je nak holiday tahun depan... Tengok dulu macam mana keadaan baby....

Hadiah banyak menda yang tersenarai... Tapi tak leh nak bagitahu lagi nak belikan apa.... Tengok dulu macam mana ye...

Tu je la...

Wassalam...

24 October 2014

Sony Xperia C3

No comments:
Assalamualaikum..... Selamat Pagi...

Ingat tak saya ada review pasal phone (Yang Mana Satu) yang saya akan beli gantikan Samsung Galaxy SIII Mini saya tu....

So saya decide saya nak beli yang ini


Klik gambar untuk specifications


Saya beli online... Punya la lama nak dapat mungkin sebab pakai Credit Card 6months installment.. Kalau Bayar penuh mungkin sekejap je....

Review saya untuk phone ni....

1- Bateri dia... Tahan 1hari lebih... Maksud charge malam dan guna pagi sampai pagi esoknya masih tinggal 40-30% lagi... So tengahari esok baru charge tu pun saya akan charge bila bateri tinggal 14% ke bawah....

2- Kamera depan dan belakang ada flash... So nak selfie tengah malam buta tak risau dah sebab camera depan ada flash... Punya la terang flash sampai sakit mata...

3- Gambar... Meh saya tempek sikit... Saya tak edit pun just letak nama blog je...


Ini betul-betul lepas dapat phone ni...
Ini camera dari Samsung Galaxy SIII Mini...


Screenshot dari Sony Xperia C3


Gambar Tuan Rumah yang memang Gedempol...


Gambar makan-makan dekat Sama Sama Hotel Ekspress,KLIA 2


Gambar bersama Kak Dura yang akan ke US
29hb ni dia akan kesana selama 2tahun...
Ambaikan muka sembab dan berpura-pura senyum tapi sebenarnya tengah menahan nafas sebab hidung tersumbat...


Amacam ok tak gambar dia... Ni semua gambar belakang.... Gambar depan.... Jap nak selfie sat... ekekekeke...


Muka terkejut tetiba ada flash...hahahaha


Muka tanpa secalit make-up even bedak pun takde...
Yang ni takde flash ye...

4- Handphone ni sama macam android yang lain... Tak habis explore lagi sebenarnya... Tapi dah berjaya hilangkan tulisan auto spelling sebab kita tulis bahasa melayu tetiba jadi omputih punya spelling kalau kena dengan maksud nak disampaikan tu takpe ni jauh bebenor bezanya...

5- Lagu ok best juga dengar tapi saya jarang guna kat sini... Anak suka la... Cuma dekat insta video tu kalau nak buka je insta video saya kena kuatkan suara baru ada suara... Tiap kali buka kena tekan volume.. Tak tahu la nape... Mungkin ada lagi yang kena update software kot... Sebab hari pertama pakai tak boleh upload dekat insta gambar hilang terus... Bila dah update software baru la nampak gambar yang kita upload tu...

Takat ni tu je la yang saya boleh bagitahu.... Sebab tak berapa explore lagi.....

Wassalam

23 October 2014

Bila Family Mertua Nak Datang.....

No comments:
Assalamualaikum... Selamat Pagi....

Inilah akibatnya bila badan tak sihat, badan jadi malas... Eh ko nak salahkan badan lak padahal memang pemalas... hahahaha.... Rumah dah macam tongkang pecah tu pun nasib baik saya ada kemas rumah sikit-sikit walaupun tak semenggah mana.... Dapur memang saya clearkan 2minggu lepas... Alihkan perabot ketepi sikit lagi bagi nampak luas sikit dapur & alhamdulillah bila mak mertua datang dia kata " haaa dah lapang dah sikit dapur" ekekekeke... Dia tak tahu aku yang menariknya tengah-tengah preggy ni... Hentam je la... Tapi masa buat semua tu bukan persediaan nak sambut mertua ke apa tapi persediaan nak pastikan sebelum bersalin rumah berkemas sebab nak kena tinggal 2bulan rumah lepas bersalin nanti... Mungkin husband je la yang akan balik mop lantai ke sapu sampah ke tak nak bagi berhabuk rumah.... Ye la kalau berhabuk rumah tak sesuai untuk baby pula...

So semalam mertua sampai dari Kedah..... Rumah time tu memang tengah kemas-mengemas lagi... Semalam saya buat sentuhan terakhir.... Kemas sikit-sikit bila tengah dengan bilik hujung... Bilik sendiri just pasang cadar baru dengan sarung bantal..... Yang lain tak sempat nak mengemas lagi..... Bilik sendiri pula yang bersepah... Sebab bilik hujung kitaorang buat stor sementara nak buatkan kabinet dapur.... So habis semua menda dalam bilik hujung masuk dalam bilik saya.... hentam je la janji diaorang selesa kan....

Mertua datang sekejap je... Sabtu ni nak balik dah lepas kenduri adik nanti... Abah minta diaorang datang jadi wakil dari Pengantin Lelaki sebab kitaorang nak meramaikan rombongan.... Sekali amik kau... Dari Kelantan je 7buah kereta, dari sini pun dah 5biji kereta... Dah jadi ramai pula.... hahahaha... Macam tak cukup je 2buah rumah homestay tu....

Semalam Deepavali kan so semalam pergi KL ambil stok inner magic.... So bawa MIL sekali sebab dia nak cari tudung.... Lepas tu terus ke Bangi MZ Cafe dekat Bangi lama.... Kat situ sedap juga makanan... Tapi saya selalu datang situ makan bubur nasi je... Bubur nasi memang kegemaran saya kalau ada Bubur Nasi kat mana-mana restaurant memang saya akan ambil tu dan takkan makan benda lain dah.... Balik rumah rehat, tido... Asar bangun mandi, solat siap-siap masak untuk husband sebab dia kerja malam...

Esok in sya ALLAH lepas asar rombongan akan bergerak ke Bentong, Pahang untuk majlis akad nikah... Doakan semua berjalan lancar la ye....



P/S : Baby moon + Birthday Gift coming soon... Tak sabarnya nak bercuti....Yeah...